Árpád
-2 °C
4 °C

Az első kilenc hónapban majdnem nullszaldós lett a BUX

Napi Online
2002.10.02. 09:43
Szeptemberben a tavalyinál kisebb, ám 2002 első kilenc hónapjában összesen már a tavalyi szintet 3 százalékkal meghaladó részvényforgalmat produkált a BÉT. A brókercégek körében nem sokat változtak az erőviszonyok, a legnagyobb részvény- és határidős forgalmat a Concorde, a legnagyobb összforgalmat az Erste bonyolította le. Az utóbbi hónapok fejleményei után a magyar tőzsdének mind kevesebb oka van a szégyenkezésre, nemcsak a forgalom, de az index sem esett, ami kifejezetten jónak számít.

Az első kilenc hónap 2549 milliárd forintos tőzsdei összforgalmának (ebben a határidős piac 982 milliárdos forgalma nincs benne) 84 százalékát a részvények adták, az állampapírok súlya minimálisra zsugorodott. A tőzsdetagok forgalmi toplistáját az állampapír-piaci forgalmának köszönhetően az Erste vezeti, őt követi a részvénypiac éllovasa, a Concorde. A forgalom koncentrációját jelzi a tíz legnagyobb tőzsdetag 78 százalékos részesedése. A vezető tízes körbe három hazai magántulajdonban lévő brókercég (a Concorde mellett a Buda-Cash és a Cashline) tartozik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?