Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Egy milliárd forintos forgalmat vár idén a Skiny

MTI
2002.10.04. 09:52
Az idén 1 milliárd forintot megközelítő forgalmat tervez Magyarország harmadik legnagyobb fehérnemű-forgalmazója, a Skiny Kft. - mondta Pótzy Benedek, a társaság ügyvezető igazgatója új kollekciójuk bemutatója alkalmából.

A Skiny Kft. Európa vezető fehérneműgyártójához, az osztrák Huber csoporthoz tartozik. A Skiny 1994-ben jelent meg Magyarországon, akkori forgalma 50 millió forint volt.

A társaság az igényes vevők számára felsőkategóriájú női, férfi és gyermek fehérneműket, fürdőruhákat forgalmaz. A Skiny-t a magyar piacon vezető Triumph és a Sariana előzi meg, ám ez a két cég csak női fehérneműket értékesít.

A Skiny 1996-ban Győrött Skiny Gyártó Kft. néven üzemet hozott létre, 300 embert foglalkoztat, termékeit egész Európába exportálja. Tavalyi éves bevétele 29 millió euró volt.

A Skiny-nek országszerte hét márkaboltja van, jövőre újabb kettő megnyitását tervezi az egyre növekvő vásárlóerőben bízva. Termékeit ezen kívül egyes, felső kategóriájú termékek forgalmazó boltokban is árusítják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!