Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Deutsche Bank minirecessziót vár a német gazdaságban

MTI
2002.10.04. 11:09
A legnagyobb német bank, a Deutsche Bank a korábbi 0,5 százalékról 0,1 százalékra mérsékelte a német gazdaság ez évi növekedési előrejelzését. Akár egy mini-recesszióról is beszélhetünk - fogalmazott a bank közgazdásza, Ulrich Beckmann.

A Deutsche amiatt csökkentett korábbi előrejelzésének számain, mert a lehetséges Amerika-vezette támadás Irak ellen, az ennek következtében bizonyosan megemelkedő olajár, a bizonyosan zuhanni kezdő fogyasztói bizalom tovább gyengíti majd a gazdaság, amúgy is meglehetősen visszafogott, lendületét - áll a kutatási jelentésben.

A bank elemzői arra számítanak, hogy a negyedik negyedév, valamint 2003 első negyede negatív növekedést hoz majd; az Egyesült Államok közel-keleti sikerei esetleg a jövő év második negyedében indíthatják be a gazdasági növekedést.

Ami a 2003-as növekedést illeti, a Deutsche előrejelzése Németország számára az év egészére vonatkozóan jelenleg 0,6 százalék. Az elmúlt hetekben számos kereskedelmi bank és kutatóintézet hajtott végre hasonló módosítást korábbi prognózisában.