Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kilencszázmilliós nyereség és leépítések a KFKI-nál

MTI
2002.10.05. 10:20
A KFKI Számítástechnikai Rt. az idén várhatóan 21 milliárd forint konszolidált árbevételt ér el, lényegében ugyanannyit, mint egy évvel korábban - közölte Szlankó János, a társaság elnöke az MTI-vel. A csoport adózás előtti nyeresége az idén a tervek szerint mintegy 900 millió forint lesz, ami megegyezik az egy évvel korábbi összeggel. Az elnök elmondta: az idén az informatikai piac nem növekszik, amit mutat az is, hogy a második fél évben leálltak a kormányzati fejlesztések. Aláhúzta: az informatikai piacon mintegy 25 százalékos arányban jelen lévő kormány most alakítja ki informatikai stratégiáját.

Az elnök hozzátette: az idén 1,2 milliárd dollárosra becsült informatikai piac jövőre sem bővül, csupán 2004-ben tapasztalhatók majd a növekedés jelei. Ekkor azonban bizonyosan, hiszen az ország európai uniós csatlakozása több, jelentős informatika fejlesztést tesz szükségessé. Szlankó János kifejtette: az idei stagnálás érinti a KFKI-csoportot is, aminek következtében az év végig 5-10 százalékos leépítést hajt végre, részben a hatékonyság növelése érdekében.