Judit
3 °C
7 °C

Elender lesz a magyar PSINet

Napi Online
2002.10.08. 09:22
Három év után ismét magyar tulajdonban van a PSINet Magyarország Kft., miután az egykori jogelőd Elender Kft. tulajdonosai a Wallis Rt.-vel közösen megszerezték a céget. Az alapvetően üzleti célú internetszolgáltatást végző vállalkozás a tavalyi ötmilliárd forintos árbevétel után idén 20 százalékos forgalomnövekedésre számít.

A PSINet Magyarország Kft. egykori tulajdonosai, köztük Kóka János, a jogelőd társaság alapítója, a Wallis Rt.-vel közösen szerezték meg a PSINet Magyarország Kft.-t, vagyis ismét magyar tulajdonba került a társaság - tudta meg a NAPI Gazdaság. A tulajdonosváltás után a cég vélhetően visszaveszi egykori nevét, vagyis újra Elenderként működik.

A PSINet 1999-ben vásárolta meg az Elender Kft.-t. Az új tulajdonosok ajánlattétele a kft. 96,3 százalékára vonatkozhatott, korábban ugyanis ekkora üzletrész volt a PSINet Europe tulajdonában, a fennmaradó rész pedig a Interdotnet Kft. kezében van.

A PSINet Magyarországtól származó korábbi információk szerint a társaság tavaly csaknem ötmilliárd forint bevételt ért el, amelynek 90 százaléka az üzleti célú internetszolgáltatásból származott, a pénzügyi költségek, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) a bevétel 10 százalékát tette ki.

A cégvezetők várakozásai szerint a PSINet idén is nyereséges lesz, s a tervek szerint 20 százalékkal növeli bevételét. A tavaly év végi adatok szerint a PSINet Kft. hétszáz ügyfelet szolgált ki, vagyis a 2800 bérelt vonali előfizető 20-25 százaléka volt a társaság partnere.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?