Judit
3 °C
7 °C

Több mint 400 ezer autót hív vissza a Ford

MTI
2002.10.09. 10:49
Az amerikai Ford Motor Co. több mint 400 ezer Ford Taurus és Mercury Sable gépjárművet hív vissza, amelyekben a fék- és a gázpedál valószínűleg túlságosan közel van egymáshoz, emiatt az autós esetleg a gázpedálra lép, amikor fékeznie kellene.

Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) a problémát már március óta vizsgálta. A Ford szóvivője szerint a pedálprobléma miatt 18 baleset történt, amelyekben két ember sérült meg. Az érintett 424 164 gépjárműből 369 614-et az Egyesült Államokban adtak el. Ez mind 2000-es és 2001-es modell, illetve néhány 2002 szeptembere előtt gyártott modell is érintett.

A Ford levében fogja kérni az érintett tulajdonosakat, hogy vigyék be a gépjárművet a márkakereskedőhöz ellenőrzésre, és ha a pedálok közti különbség 5 centiméternél kisebb, a szerelő kijavítja a hibát.

A NHTSA vizsgálatot kezdett mintegy 700 ezer, 1999-2002 között gyártott Honda Accord ügyében is a vezetőülés elektromos állítómotorjának valószínű hibája miatt - írta az AP. Eddig tíz bejelentés érkezett arról, hogy egy támaszték törése miatt az ülés váratlanul hátracsúszhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?