Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vodafone meghosszabbította az Antenna Hungária opcióját

MTI
2002.10.10. 16:45
Az Antenna Hungária Rt. (AH) és a Vodafone International megállapodott, hogy módosítja a V.R.A.M. részvényekre vonatkozó opciós szerződést, illetve vételi opciót ad az AH-nak a 2003-ban várható tőkemelésben kibocsátandó új részvények 30 százalékára - közölte az Antenna Hungária a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A megállapodás alapján továbbra is biztosított az AH 30 százalékos részesedése a Vodafone márkanéven forgalmazó magyarországi társaságban. A megállapodás ugyancsak vételi opciót ad a magyar cégnek az RWE V.R.A.M.-beli részesedése 25 százalékára, amennyiben azt a Vodafone International veszi meg.

Az egy évvel ezelőtt, 2001. október 9-én aláírt opciós szerződés az Antenna Hungáriának lehetőséget biztosított arra, hogy a V.R.A.M. Rt. 2001. évi tőkeemelésében általa nem lejegyzett részvénycsomagot vagy annak egy részét 2002. október 10-ig lehívja.

Mivel a korábbi határidő lejárt, a most aláírt szerződés az Antenna Hungáriának újabb egy évre vételi opciót biztosít a Vodafone által tavaly lejegyzett részvényekre, vagy annak egy részére, a C sorozatú nem-szavazó részvények konverzióját pedig 2003. október 9-ig elhalasztják. A szerződés eredményeképpen az Antenna Hungária Rt. szavazati aránya 2003. októberéig továbbra is 30 százalék marad a V.R.A.M. Rt.-ben.

Várhatóan 2003 tavaszán további tőkeemelésre kerül sor a V.R.A.M. Rt.-ben. Amennyiben az Antenna Hungária Rt. a tőkeemelésben nem vesz részt, akkor ismételten C sorozatú nem-szavazó részvényeket bocsátanak ki. Az AH-nak ebben az esetben vételi opciója lesz e tőkeemelés során kibocsátott részvények 30 százalékára is, egészen a 2003. október 9-i konverzió napjáig.

Amennyiben a Vodafone International megvásárolja az RWE V.R.A.M. Rt.-ben meglévő részesedését, abban az esetben e részvénycsomag maximum 25 százalékára az AH-nak opciós joga nyílik 2003. október 9-ig.