Árpád
-2 °C
3 °C

Már öt cég jelentkezett villamosenergia-kereskedelemre

MTI
2002.10.10. 16:54
A jövőre részben liberalizált magyar villamosenergia-piacon végzendő szabadkereskedelmi tevékenységre öt társaság nyújtott be eddig kérelmet - mondta Kaderják Péter, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Kaderják Péter elmondta: még további jelentkezéseket is várnak, így úgy látszik, megvalósul az a cél, hogy alternatív tőkeerős kereskedők jelenjenek meg a magyar piacon. Az elnök azt is közölte, hogy a tavalyi adataik alapján az értékesített villamosenergia mennyiségét tekintve a piacot többségében két nagy cég birtokolja. Az RWE és az EON piaci részesedése együttesen 89 százalék.

A MEH elnöke közölte, a villamosenergia-ipari engedélyesek már az előző évben megkezdték a felkészülést a piac liberalizációjára. Ennek alapján élénkülés tapasztalható a beruházások és a szervezeti struktúra korszerűsítése területén. A társaságok egyik fő célkitűzése a hálózati veszteségek csökkentése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?