A France Telecom átvállalja a MobilCom adósságainak egy részét

MTI
2002.10.14. 09:57
A Handlesblatt információi szerint a France Telecom átvállalja a MobilCom adósságainak egy részét, és felszámolja a német mobil telefon szolgáltatóban lévő tulajdonrészét.

A France Telecom a tulajdonában lévő 28,5 százalékos részvénypakettet a német Handelsblatt értesülései szerint átadja a hitelező bankoknak. Az így befolyó összegből pedig rendezi a MobilCom esedékes 4,7 milliárd eurós adósságának egy részét. Abban az esetben, ha a bankok átveszik a részvénypakettet, az a későbbiekben egy másodlagos kibocsátás keretében a tőzsdére kerül.

A hitelező bankokkal kötött egyezmény szerint a maga is súlyosan eladósodott France Telecom köteles jótállni a MobilCom adósságaiért, és rendelkezésre kell bocsátania a büdelsdorfi vállalatnak az UMTS rendszer kiépítéséhez szükséges tőkét.

A 4,7 millió eurós adósság törlesztésére a bankok halasztást adnának, amíg létre nem jön a végleges megállapodás a France Telecommal. A szóban forgó szerződést a felügyelőbizottság elnökének, a MobilCom és a France Telecom között folyó tárgyalásokat vezető Dieter Vogelnek a közvetlen környezetéből származó információk szerint a felek még nem látták el kézjegyükkel - írja a Handlesblatt.