Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A France Telecom átvállalja a MobilCom adósságainak egy részét

MTI
2002.10.14. 09:57
A Handlesblatt információi szerint a France Telecom átvállalja a MobilCom adósságainak egy részét, és felszámolja a német mobil telefon szolgáltatóban lévő tulajdonrészét.

A France Telecom a tulajdonában lévő 28,5 százalékos részvénypakettet a német Handelsblatt értesülései szerint átadja a hitelező bankoknak. Az így befolyó összegből pedig rendezi a MobilCom esedékes 4,7 milliárd eurós adósságának egy részét. Abban az esetben, ha a bankok átveszik a részvénypakettet, az a későbbiekben egy másodlagos kibocsátás keretében a tőzsdére kerül.

A hitelező bankokkal kötött egyezmény szerint a maga is súlyosan eladósodott France Telecom köteles jótállni a MobilCom adósságaiért, és rendelkezésre kell bocsátania a büdelsdorfi vállalatnak az UMTS rendszer kiépítéséhez szükséges tőkét.

A 4,7 millió eurós adósság törlesztésére a bankok halasztást adnának, amíg létre nem jön a végleges megállapodás a France Telecommal. A szóban forgó szerződést a felügyelőbizottság elnökének, a MobilCom és a France Telecom között folyó tárgyalásokat vezető Dieter Vogelnek a közvetlen környezetéből származó információk szerint a felek még nem látták el kézjegyükkel - írja a Handlesblatt.