Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az OTP már tárgyalna a Banca Transilvaniáról

Napi Online
2002.10.15. 09:24
A kolozsvári székhelyű Banca Transilvania vezérigazgatója, Robert Rekkers tegnap a Bloomberg bukaresti tudósítójának adott interjújában cáfolta a Napi Gazdaság értesülését, amely szerint az OTP Bank akvizíciós szándékkal érdeklődik az első kilenc hónapban 10,5 millió dolláros nyereséget elért román bank iránt. Ugyanakkor hazai források megerősítették az OTP érdeklődését, a bank vezetői a jövő héten állítólag a helyszínen tájékozódnak a kiszemelt célpontról.

Különösen a BT tulajdonosi struktúrája lehet érdekes az akvizíció szempontjából, mivel a bank 697 millió részvényének 51 százaléka több mint négyezer román magánszemély tulajdonában van. Az OTP egyébként nem tart attól, hogy a BCR-re tett sikertelen kísérlete negatívan hathat a bank romániai megítélésére. Csányi Sándor nemrég úgy nyilatkozott, hogy az OTP érdeklődését tapasztalatai szerint a román szakmai közvélemény kifejezetten jól fogadta.