Erzsébet
1 °C
4 °C

Csökkent a Reuters bevétele

MTI
2002.10.16. 12:15
A brit Reuters Group, a patinás hírügynökséget, világméretű gazdasági és pénzügyi adatszolgáltatót és elektronikus piacot működtető csoport szerdán figyelmeztetett, hogy a második félévben a bevétele kevesebb lesz a vártnál, a pénzügyi szolgáltatások folytatódó romlása miatt. A társaság azt is bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a bevétel 855 millió font volt, 7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi harmadik negyedben. A hír- és az adatszolgáltatás bevétele 3 százalékkal 716 millió fontra csökkent - összehasonlítható alapon, vagyis a csoport összetételének változásait leszámítva 8 százalékos volt a visszaesés -, a 63 százalékos tulajdonú Instinet elektronikus tőzsdeügynökség, azaz nem hivatalos részvénypiac forgalma 25 százalékkal 141 millió fontra esett.

A közlemény szerint a második félévben a pénzügyi adatszolgáltatás és az értékforgalmazó terminálok bevétele várhatóan 6-7 százalékkal csökken, a korábban várt 5-6 százalékos csökkenés helyett, a tavalyi második félévhez képest.

Jövő év első felére 7-9 százalékos visszaesést valószínűsítettek. Megerősítették, hogy egész évre változatlanul 12 százalékos működésinyereség-rátát várnak, a csökkenő bevétel közepette. Hozzátették, hogy a jövő évi rátát nehéz megjósolni. Korábban 13 százalékot jósoltak maguknak a jövő évre.

A Reuters Group szerda délben 1,645 font volt a londoni értéktőzsdén - több mint tizenkét éve nem látott mélységben -, 43,5 pennyvel, azaz 20,91 százalékkal olcsóbb a keddi zárónál. Kedden 1,90 fonton nyitott. 1984-ben 1,20 fonton bocsátották tőzsdére a társaság részvényeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?