Csökkent a Reuters bevétele

MTI
2002.10.16. 12:15
A brit Reuters Group, a patinás hírügynökséget, világméretű gazdasági és pénzügyi adatszolgáltatót és elektronikus piacot működtető csoport szerdán figyelmeztetett, hogy a második félévben a bevétele kevesebb lesz a vártnál, a pénzügyi szolgáltatások folytatódó romlása miatt. A társaság azt is bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a bevétel 855 millió font volt, 7 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi harmadik negyedben. A hír- és az adatszolgáltatás bevétele 3 százalékkal 716 millió fontra csökkent - összehasonlítható alapon, vagyis a csoport összetételének változásait leszámítva 8 százalékos volt a visszaesés -, a 63 százalékos tulajdonú Instinet elektronikus tőzsdeügynökség, azaz nem hivatalos részvénypiac forgalma 25 százalékkal 141 millió fontra esett.

A közlemény szerint a második félévben a pénzügyi adatszolgáltatás és az értékforgalmazó terminálok bevétele várhatóan 6-7 százalékkal csökken, a korábban várt 5-6 százalékos csökkenés helyett, a tavalyi második félévhez képest.

Jövő év első felére 7-9 százalékos visszaesést valószínűsítettek. Megerősítették, hogy egész évre változatlanul 12 százalékos működésinyereség-rátát várnak, a csökkenő bevétel közepette. Hozzátették, hogy a jövő évi rátát nehéz megjósolni. Korábban 13 százalékot jósoltak maguknak a jövő évre.

A Reuters Group szerda délben 1,645 font volt a londoni értéktőzsdén - több mint tizenkét éve nem látott mélységben -, 43,5 pennyvel, azaz 20,91 százalékkal olcsóbb a keddi zárónál. Kedden 1,90 fonton nyitott. 1984-ben 1,20 fonton bocsátották tőzsdére a társaság részvényeit.