Judit
2 °C
7 °C

Az olasz állam részesedést szerezhet a Fiat autógyárban

MTI
2002.10.16. 16:28
Az Európai Unió versenyügyi felelőse szerdán jóváhagyását adta a tervhez, hogy az olasz állam részesedést szerezne a Fiat autógyárban. Mario Monti azonban értésre adta, hogy a részesedést csak a magánbefektetőkre vonatkozó feltételek mellett adhatja az olasz magánvállalat. Mint mondta, ezt az állam beavatkozásának tekinti és nem állami segítségnyújtásnak. Az államnak "hagyományos befektetőként" kell viselkednie - tette hozzá.

Kedden a Fiat elvi egyetértését fejezte ki az olasz kormányzat azon szándékával kapcsolatban, hogy nem csak ipari, hanem pénzügyi téren is felkarolná a vállalatot. A kormányzat jelezte, hogy bizottságot hív életre a szükséges ipari és pénzügyi terv elkészítésére.

Az olasz állam beavatkozását a Fiat-ot részben tulajdonló General Motors azonban nem venné szívesen, elállna attól a tervétől, hogy további részesedést szerezzen, mire egyébként lehetősége van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?