Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A háztartások szeptemberben is bevételeiket meghaladóan költöttek

Napi Online
2002.10.17. 12:06
A háztartások operacionális nettó finanszírozási képessége szeptemberben az utóbbi időszak csökkenő trendjét követte. A pénzügyi eszközök közül az állampapír, az életbiztosítási és nyugdíjpénztári befektetés volt számottevő, a készpénzállomány és a betétállomány csökkent - adta hírül az MNB előzetes adatai alapján.

A tartozások továbbra is erőteljes ütemben bővültek, ezen belül az ingatlanhitelek állományának növekedése jelentősen meghaladta a fogyasztási- és egyéb hitelekét.A háztartások operacionális nettó finanszírozási képessége szeptemberben -41,2 milliárd forint volt. Figyelembe véve a 16,8 milliárd forint kamatokba foglalt inflációs kompenzációt, a háztartások nettó finanszírozási képessége -24,4 milliárd forintot tett ki.

Ebben a hónapban a pénzügyi eszközökön (az árfolyamok esése miatt) 13,9 milliárd forint átértékelődési vesztesége képződött a háztartásoknak, így összességében, piaci áron 38,3 milliárd forinttal csökkent a szektor nettó pénzügyi vagyona.