Viola
-5 °C
-2 °C

Ötből három jelentkező pályázata felelt meg az autópályatenderen

MTI
2002.10.17. 15:55
A Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) az ötből három jelentkező pályázatát fogadta el az M3-as Polgár-Görbeháza szakaszának megépítésére meghirdetett nyílt előminősítéses közbeszerzési eljárásban. Ennyien feleltek meg a pályázati feltételeknek.

A közlemény szerint a részvételi felhívásban meghatározott alkalmassági feltételeknek megfelelt a Strabag Építő Kft., a Hídépítő Rt.-Betonút Rt. alkotta "M3" Konzorcium, valamint az "M3 Görbeháza 2002" Közös Vállalkozás, melynek tagjai az Egút Egri Útépítő Rt., és a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő Rt.. Nem fogadták el viszont a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. és a Betonút Szolgáltató és Építő Rt. pályázatát.

Az előminősítés feltételeinek megfelelő cégeket hívják meg a tárgyalásos szakaszra. Az előminősítésen megfelelt cégeknek ezt követő 40 napon belül kell részletes ajánlatukat kidolgozni, ami tartalmazza a munkálatok elvégzésének árát is. A kiírónak a pályaművek elbírálására azután 60 nap áll rendelkezésre, ami rendkívüli esetben 30 nappal meghosszabbítható.

A Közbeszerzési Értesítőben a 12,7 kilométeres szakasz megépítésére 2002. augusztus 28-án tették közzé a hirdetményt. Feltétel volt, hogy az elmúlt 3 év átlagában a pályázók évi árbevétele 8 milliárd, 2001 évi saját tőkéje 200 millió forintnál több legyen.

Olyan jelentkezők ajánlatát várták, amelyek 1997-2001. között részt vettek minimum 10 kilométer hosszú 2-szer 2 sávos és a forgalomnak átadott új építésű út építésében, ahol alvállalkozóként legalább 10 százalékban szerepet vállaltak. A munkák várható kezdete 2003. március 1., a teljesítés határideje 2004. június 30.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!