Judit
3 °C
7 °C

Megduplázta nyereségét a Microsoft

MTI
2002.10.18. 11:32
A Microsoft Corp. csütörtökön, tőzsdezárás után közölte, hogy első pénzügyi negyedévében nyeresége több, mint duplájára emelkedett, meghaladva a Wall Street várakozásait. Az óriáscég árbevételére a társaság új szoftver-licensz eladási rendszere gyakorolt jótékony hatást.

A világ legnagyobb szoftvergyártója emelte idei árbevétel- és nyereségvárakozását. A társaság részvényeinek árfolyama a tőzsdezárás utáni kereskedelemben több, mint 4 százalékkal 53,16 dollárra szökött fel a hivatalos Nasdaq-záró 50,77 dollár után.

A szeptember 30-án záródó első pénzügyi negyedévben a nettó nyereség 2,73 milliárd dollár, részvényenként 50 cent volt, ami jelentősen meghaladja a Wall Street 46 centes egy részvényre jutó nyereségre vonatkozó várakozását. A Microsoft korábban 42-43 centet várt. Az előző év azonos időszakában a társaság nettó nyeresége 1,28 milliárd dollár, részvényenként 23 cent volt.

A nyereség még nagyobb lehetett volna, ha a társaság nem ír le 291 millió dollár - részvényenként 5 cent - veszteséget befektetései után.

A második, december végén záródó pénzügyi negyedévre a Microsoft 45-46 cent egy részvényre jutó eredményt vár 8,5-8,6 milliárd dollár árbevétel után. A teljes pénzügyi évre - amely 2003 júniusában záródik - a társaság 32,2-32,6 milliárd dollár árbevételre számít, az egy részvényre jutó eredmény 1,89-1,95 dollár lehet. Elemzők korábban 1,90 dollár egy részvényre jutó éves eredményt vártak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?