Judit
3 °C
7 °C

Lefelé módosította eredményét a Swiss Life

MTI
2002.10.21. 10:32
A Swiss Life biztosítótársaság lefelé módosította első féléves eredményét hétfőn. A biztosító nettó vesztesége 578 millió svájci frank lett, 192 millió frankkal több, mint ahogy korábban közölte. A módosítás oka egy rosszul elszámolt kötvénybefektetés volt.

A módosítással immár másodszor fordult elő, hogy a legnagyobb svájci életbiztosító korrigálni kényszerült eredményét. A társaság a múlt hónapban a tavalyi első félévre egymillió frank veszteséget jelentett a korábban közölt 253 millió frank nyereség helyett. Akkor a biztosítótáraság tulajdonában levő részvények helytelen értékelésével indokolták a helyesbítést.

A társaság közleménye szerint a korrekciókat egy új értékpapír-nyilvántartó szoftver hibái miatt kényszerültek megtenni, a hibát azóta kijavították. A Swiss Life közölte azt is, hogy a mérlegmódosítások nem befolyásolják a társaság tőkehelyzetét és tőkeemelési szándékát

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?