Árpád
-2 °C
4 °C

Alig 0,3 százalékkal nő idén a német GDP?

Napi Online
2002.10.21. 17:03
A német gazdasági növekedés az idén 0,3 százalékos lesz - jelentette ki hétfőn Michael Rogowski, a német iparszövetség (BDI) elnöke. Rogowski úgy véli, hogy jövőre is nagy nehézségek árán teljesülhet az 1 százalékos GDP-növekmény.

A szövetség vezetője a BDI rendkívül visszafogott prognózisát elsősorban a gyenge belső kereslettel, továbbá az Irak elleni háború és az olajár drágulása miatti félelmekkel és a tőzsdék rossz teljesítménye kapcsán megingott befektetői és fogyasztói bizalommal indokolta. Rogowski a Berliner Zeitungnak már a hét végén a fenti növekedési adatokat említette, és azt mondta, hogy télen a munkanélküliek száma Németországban eléri a 4,5 milliót. Szerinte a gazdaságban csak akkor lesz hangulatváltozás, ha a kormány lemond a közvetett, vagy közvetlen adóemelésekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?