Szilárda
-4 °C
3 °C

Nagy-Britanniában tilos a dohányreklám

MTI
2002.10.22. 15:26
Nagy-Britanniában a jövőben tilos lesz a dohányreklám. Az alsóház ellenszavazat nélkül fogadta el az erre vonatkozó törvényt. A kormány reményei szerint a reklámtilalom még az év vége előtt hatályba lép.

A törvény egyebek között tiltja, hogy dohányipari cégek sportrendezvényekhez nyújtsanak pénzügyi támogatást. A hazai rendezvények esetében ez a tilalom már 2003-ra érvényben lesz; az olyan globális események nagy-britanniai rendezvényeire, mint a Forma-1, a törvény hatálya csak 2006-tól terjed ki - írta a Dow Jones.

Az ellenzéki Konzervatív Párt arra figyelmeztetett, hogy egyes sportágak nehéz pénzügyi helyzetbe kerülhetnek a reklámtilalom miatt. Hazel Blears brit egészségügyi államtitkár azonban kedden azt mondta: a reklámtilalom várhatóan főleg a fiatal korosztályok dohányzását fogja csökkenteni.

A politikus szerint a dohány olyan veszélyes anyag, amely világszerte valószínűleg már milliók halálát okozta. - Ezeket a szükségtelen haláleseteket egy olyan iparág okozza, amely eltitkolja az igazságot a fogyasztók elől - mondta Blears.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!