Judit
3 °C
7 °C

Ismét nyereséges az AT&T

MTI
2002.10.22. 16:21
Három egymást követő negyedéves veszteség után az idei harmadik negyedévben már nyereséges volt az amerikai AT&T távközlési és kábeltévé-csoport, bár az értékesítés továbbra is nyomott maradt.

A keddi eredményjelentés szerint a cég nettó nyeresége 207 millió dollár - részvényenként 5 cent - volt a vizsgált időszakban. A Reuters előzetes konszenzusa 3 és 7 cent közötti profitot jósolt, 5 centes átlaggal.

A legutóbbi nyereséges negyedévben, pont egy éve a nettó eredmény 11,3 milliárd dollár - részvényenként 3,13 dollár - volt, de az akkori profitot az AT&T Wireless mobiltelefon-szolgáltató kiszervezése duzzasztotta fel egyszeri tételként.

Az idei harmadik negyedévi bevétel 8,3 százalékkal 12,0 milliárd dollárra süllyedt, főleg a távolsági telefonhívások piacának zsugorodása miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?