Az AOL Time Warner is újraszámol

Napi Online
2002.10.24. 14:46
Az Aol Time Warner vezérigazgatója bejelentette, hogy cége módosítaná eredményadatait, vagyis az alaptevékenység nyereségét az elmúlt két évre visszamenőleg 97 millió dollárral venné vissza - írja a BBC.

A médiaóriáson belül az internet-üzletággal, az America Online-nal (AOL) van baj: egy belső vizsgálat szerint a cég a valósághoz képest 168 millió dollárral túlozta el bevételeit 2000 júliusától ez év június végéig. Az AOL háza táján egyébként sem mennek túl jól a dolgok, a reklám- és kereskedelmi bevételek a július-szeptemberi időszakban az egy évvel korábbi felére estek vissza. Az AOL azt követően indította meg vizsgálatát, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium, illetve az értékpapír- és tőzsdefelügyelet már nyomozni kezdett a cégnél.

A társaság júliusban egy 49 millió dolláros, helytelenül elkönyvelt tételt vallott be.Amúgy - az America Online kivételével - nem lehet panaszra oka az AOL Time Warnernek, a részlegek jól teljesítenek. A társaság a harmadik negyedévben 57 millió dollár, részvényenként 1 cent nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 997 millió dolláros, illetve 22 centes mínusszal. A bevételek 6 százalékkal 10 milliárd dollárra nőttek, ám az egyszeri tételeket kiszűrve a részvényenkénti eredmény 24 centről 19-re csökkent.