Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az AOL Time Warner is újraszámol

Napi Online
2002.10.24. 14:46
Az Aol Time Warner vezérigazgatója bejelentette, hogy cége módosítaná eredményadatait, vagyis az alaptevékenység nyereségét az elmúlt két évre visszamenőleg 97 millió dollárral venné vissza - írja a BBC.

A médiaóriáson belül az internet-üzletággal, az America Online-nal (AOL) van baj: egy belső vizsgálat szerint a cég a valósághoz képest 168 millió dollárral túlozta el bevételeit 2000 júliusától ez év június végéig. Az AOL háza táján egyébként sem mennek túl jól a dolgok, a reklám- és kereskedelmi bevételek a július-szeptemberi időszakban az egy évvel korábbi felére estek vissza. Az AOL azt követően indította meg vizsgálatát, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium, illetve az értékpapír- és tőzsdefelügyelet már nyomozni kezdett a cégnél.

A társaság júliusban egy 49 millió dolláros, helytelenül elkönyvelt tételt vallott be.Amúgy - az America Online kivételével - nem lehet panaszra oka az AOL Time Warnernek, a részlegek jól teljesítenek. A társaság a harmadik negyedévben 57 millió dollár, részvényenként 1 cent nettó nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi 997 millió dolláros, illetve 22 centes mínusszal. A bevételek 6 százalékkal 10 milliárd dollárra nőttek, ám az egyszeri tételeket kiszűrve a részvényenkénti eredmény 24 centről 19-re csökkent.