Judit
2 °C
7 °C

Szervezeti átalakulás és személycserék a tőzsdén

MTI
2002.10.28. 16:22
A Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) a hatékonyságnövelés érdekében átalakítja belső szervezeti felépítését, ami személycserékkel is együtt jár - közölte a BÉT közleményben az MTI-vel. A közlemény szerint az átalakítás nem jelent létszámleépítést, csupán személyi és szervezeti változásokat.

Az átalakítással a BÉT az utóbbi évek piaci környezetének változásaihoz igazodik. Ugyanakkor a változtatásokkal az intézmény új kommunikációs stratégiájának eredményes megvalósítását kívánja elérni. Az átalakítás kizárólagos célja a működés hatékonyságának növelése - szögezik le a közleményben.

Az átszervezésnek nem célja költségcsökkentés, hiszen a BÉT gazdálkodása jelentős mértékben javult. Idén - az eredeti pénzügyi tervekhez képest - 170 millió forintos javulás várható a BÉT Rt. gazdálkodásában. Így a BÉT Rt. várhatóan csupán 50 millió forintos hiánnyal zárja az évet, az eredetileg tervezett 223 millió forintos negatívummal szemben.

A közlemény szerint mindezt a magasabb kereskedési forgalom, az információ-értékesítésből és az internetes jelentési rendszer elindításából származó bevételek, valamint a korábbi költségcsökkentő intézkedések eredményezik. Az üzleti eredményt a Keler Rt.-től várható osztalék is javítja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?