Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Veszteséges a Telenor, a Pannon GSM tulajdonosa

MTI
2002.10.30. 11:14
A nagy átalakítási költségek miatt veszteségbe fordult az idei harmadik negyedévben a norvég Telenor távközlési szolgáltató, a Pannon GSM tulajdonosa. A társaság ugyanakkor - részben a magyar érdekeltség konszolidálásával - húsz százalékkal növelte forgalmát.

A szerdai eredményjelentés szerint a legnagyobb norvég távközlési csoport a szeptember 30-án zárult három hónapban 1,046 milliárd norvég korona nettó veszteséget termelt az egy évvel korábbi 757 millió koronás nettó nyereség után (1 dollár=7,53 norvég korona).

Működési szinten ugyanakkor 488 millió korona profit keletkezett a tavalyi azonos időszakról jelentett 1,912 milliárd koronás hiány helyett. Az adózás előtti veszteség 2,547 milliárd koronáról 105 millió koronára csökkent.

A kamat- és adófizetés, valamint leírások előtt számolt alapszintű jövedelmezőségi mutató (EBITDA) többlete 3,891 milliárd koronára nőtt a tavalyi 2,539 milliárd koronáról, az értékesítés 12,209 milliárd koronára emelkedett az egy évvel korábbi 10,016 milliárd koronáról.

Különösen erős, 69 százalékos éves emelkedést mértek a cég mobiltelefon-üzletágában, ahol a forgalom 5,32 milliárd korona volt a harmadik negyedévben. A Telenor ezt főleg a Pannon GSM, valamint a malajziai DiGi.Com és az ukrajnai Kiyvstar érdekeltség konszolidálásával magyarázta. A cégnél - részletek nélkül - közölték azonban, hogy a negyedik negyedévben értékfelmérést tartanak a külföldi érdekeltségeknél.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!