Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Meglepetésre veszteséges lett a Deutsche Bank

MTI
2002.10.31. 10:00
A Deutsche Bank AG csütörtökön közölte, hogy a harmadik negyedévben veszteséges volt a rossz hitelek miatti tartalékolás, valamint az értékpapír- kereskedelmi tevékenységből származó árbevétel elégtelensége miatt. A bank "kielégítő" éves eredményre számít.

A legnagyobb német bank adózás előtti vesztesége 181 millió euró volt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 363 millió euró nyereség után. A Reuters elemzői konszenzusa 282 millió euró profitra számított.

A rossz hitelek után képzett céltartalék összege 753 millió euróra szaladt fel az egy évvel korábbi 135 millió euróról és a második negyedévben kimutatott 588 millió euróról.

A Deutsche Bank bejelentette, hogy 2003 végéig költségeit kétmilliárd euróval csökkenti, s a tervezett 10 ezer fő helyett 14 ezret bocsát el. A bankcsoport negyedik negyedéves teljesítményét javíthatja, hogy 390 millió eurót könyvel el jelzálogbankja és a Commerzbank, valamint a Dresdner Bank hasonló üzletágainak egyesítése után. Szintén a negyedik negyedévre könyvelnek kétmilliárd eurót, amely az Allianz és a Münich Re biztosítókban történt részesedések eladásából származik.

Elemzők véleménye szerint a DB érzékeny veszteségeket szenvedett el a befektetési banki üzletágban. A német banknak e piacon olyan óriásokkal kell megküzdenie mint a Goldman Sachs, a Merrill Lynch vagy a J.P. Morgan Chase. Az értékpapírok kereskedelméből származó bevétel a harmadik negyedévben 904 millió euróra zuhant az egy évvel korábbi 1,993 milliárd euróról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?