Judit
3 °C
7 °C

Menetrendszerű Malév-forgalom a légiutas-kísérők sztrájkja alatt is

MTI
2002.10.31. 14:23
A Malév Rt.-nél dolgozó légiutas-kísérők érdekképviselete, a HUNACCA, vasárnap 0 órától határozatlan időre sztrájkot kezdeményezett, a munkabeszüntetés ideje alatt a Malév járatai a menetrend szerint közlekednek - tájékoztatta a Malév az MTI-t.

A munkabeszüntetést a szerda esti egyeztetés után írásban jelentette be a nemzeti légitársaság vezetőinek az érdekképviselet.

- Nem közeledett egymáshoz a Malév és a HUNACCA álláspontja a felek szerdai tárgyalásán, ám az egyeztetést még csütörtökön is folytatjuk - mondta Lőrinczy Zsolt, a HUNACCA elnöke az MTI-nek.

Az elnök korábbi tájékoztatása szerint a HUNACCA tömöríti a Malévnél dolgozó mintegy 400 légiutaskísérő 85 százalékát. Lőrinczy Zsolt hangsúlyozta, hogy nem béremelést, hanem a légutaskísérők összjövedelmének az elmúlt években tapasztalt csökkenését szeretnék megállítani. Az elnök szerint követelésük költsége elenyésző terhet róna a légitársaságra.

A Malév közleménye szerint a légiutaskísérők tervezett munkabeszüntetése ellenére a Malév Rt. mindent elkövet, hogy az utasok menetrend szerint megérkezhessenek úticéljukra. A sztrájk idején a járatok várhatóan teljes körűen üzemelnek, de csökkentett légiutaskísérő személyzettel és módosított étel- illetve italkínálattal.

A közlemény hangsúlyozza: a HUNACCA 60 százalékos napidíj-emelési igényét kívánja a munkabeszüntetéssel elérni. A napidíj a légiutaskísérők jövedelmének felét teszi ki.

A tárgyalások csütörtök este 6-kor folytatódnak a Malév és a HUNACCA vezetői között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?