Judit
3 °C
7 °C

Jövőre megtudjuk, mikor jön az euró

Napi Online
2002.11.06. 14:15
A jegybankelnök szerint nincs szükség további monetáris szigorításra, a kitűzött inflációs cél így is elérhető - derült ki a Pénzügyminisztérium és a jegybank mai sajtótájékoztatóján. A pénzügyi tárca vezetője kijelentette: jövőre határozzák meg Magyarország eurózóna-csatlakozásának pontos céldátumát.

A Pénzügyminisztérium (PM) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közös bizottságot állít fel az eurózónához való csatlakozás előkészítésére - jelentette be László Csaba pénzügyminiszter és Járai Zsigmond MNB-elnök. A pénzügyminiszter elmondta, hogy az euróövezeti csatlakozás 2007-es dátuma csak egy "munkaszám", a belépés pontos célidőpontját jövőre határozzák meg.Járai kijelentette: a 2003-as költségvetés teremtette gazdasági feltételek nem tesznek szükségessé további monetáris szigorításokat. A jegybankelnök szerint elérhető az inflációs cél, ami az idei év végére 5,5, jövőre pedig 4,5 százalék alatti pénzromlási ütemet jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?