Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét rekordévet vár a BMW

Napi Online
2002.11.07. 09:20
A BMW AG német luxusautó-gyártó a harmadik negyedévben az elemzői várakozásnak megfelelően csak 1,5 százalékkal, 689 millió euróra növelte adózás előtti nyereségét, de megerősítette, hogy a tavalyi rekordszintű, 1,87 milliárd euró nettó nyereségnél is magasabbat vár az idén. A részvény árfolyama ennek ellenére közel 7 százalékkal gyengült, mert a befektetők aggódnak a vállalat történetében még nem látott számú új modell piacra dobásának költségei miatt - írta a Reuters.

Az árbevétel a Minik és a 3-as széria sikere nyomán 19 százalékkal, 9,97 milliárd euróra, az eladott összdarabszám pedig 23,6 százalékkal, 262 ezerre nőtt. A BMW a következő hat évben húsz új modellt tervez piacra dobni, ami a Bloomberg szerint komoly kihívást jelent fő riválisának, a Mercedeseket gyártó német-amerikai DaimlerChryslernek. A kutatási-fejlesztési költségek azonban már most 14 százalékkal, 471 millió euróra emelkedtek, mert a BMW a jövő év elején ki akarja hozni a Mercedes E versenytársának szánt 5-ös széria új változatát.