Olivér
5 °C
8 °C

November végéig várják az ajánlatokat az INA-ra

Napi Online
2002.11.07. 09:20
A horvát kormány egy hónappal meghosszabbította az INA olajtársaság 25 százalékos részvénypakettjére kiírt pályázat végső határidejét. A még versenyben lévő Moltól, OMV-tól és Rosznyefttől november végéig várják a végleges ajánlatot. A pályázatok kiértékelése előreláthatólag egy hónapot vesz majd igénybe, így eredmény legkorábban a jövő év elejére várható.

Időközben az állami kézben lévő olajipari társaság publikálta harmadik negyedéves eredményeit: az első kilenc hónapot 9,9 milliárd kuna bevétel mellett 469 millió kunás (62,4 millió eurós) nyereséggel zárta, ezzel máris meghaladta a tavaly egész évben realizált 48 millió eurós profitot. A balkáni régióban piacokat vesztő társaság 2005-ig a rijekai finomítójának felújítását tervezi, ami előreláthatólag 180 millió euróval terheli majd meg a költségvetését. A cég másik - jóval elavultabb - sisaki finomítójának felújítása hasonló összeget emészt majd fel, ám ennek esedékessége egyelőre nem ismeretes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?