Judit
3 °C
7 °C

BorsodChem: rekorderedmény és akvizíció várható

Napi Online
2002.11.08. 12:42
A BorsodChem vezérigazgatója szerint nem elképzelhetetlen, hogy az év végére a cég történetének legjobb üzemi eredményével rukkol elő. A társaság mai sajtótájékoztatóján - a 100 millió eurós hitelszerződés aláírása mellett - bejelentették, hogy a vállalat akvizíciót is fontolgat.

A gyorsjelentést ismertető mai sajtótájékoztatón a BorsodChem Rt. vezérigazgatója, Kovács F. László közölte, hogy az utolsó három hónapra az évi átlagos nyereségszint fennmaradása várható, az év végére pedig 12 milliárd forint üzemi eredmény sem elképzelhetetlen.

A szabályozás változásával párhuzamosan - amely az adókedvezményt immár a foglalkoztatáshoz köti - a vegyipari cég a 100 százalékos adókedvezmény fenntartása érdekében 200 fővel növeli a dolgozók számát, így rt.-szinten 2 850-en dolgoznak majd a BorsodChemnél. A társaság a 100 millió eurós, szindikált hitellel megvalósuló kapacitásbővítéseken felül akvizíciót is fontolgat. A BorsodChem a térségben a PVC-lánchoz keres megfelelő célpontot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?