Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A jegybank nem változtatott az alapkamaton

MTI
2002.11.11. 17:14
A Monetáris Tanács hétfői ülésén nem módosította a jegybanki alapkamatláb 9,5 százalékos szintjét - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank az MTI-t.

A Monetáris Tanács megvitatta és elfogadta "Jelentés az infláció alakulásáról" című kiadványt, amelyet november 19-én publikál az MNB.

A Monetáris Tanács közleménye szerint fegyelmezett bérpálya és a fiskális szigorítás mellett az elmúlt hónap átlagárfolyamának és olajárának fennmaradását egyaránt feltételező inflációs előrejelzés 2003. decemberére a még elfogadható 4,5 százalékos inflációs szint körül alakul (4,6 százalék), 2004-ben pedig a célsáv felső tartományába esik (4,2 százalék).

A jövő évben az infláció növekedése irányába mutató kockázatok vannak túlsúlyban, ami elsősorban a bérek alakulását övező bizonytalanságnak tudható be.

A Monetáris Tanács megítélése szerint az inflációs kockázatok magasak. A monetáris kondíciók elmúlt napokban tapasztalt szigorodása csökkenti ugyan a célnál magasabb infláció kialakulásának valószínűségét, a Monetáris Tanács megítélése szerint ugyanakkor most nincs lehetőség a monetáris kondíciók lazítására.