Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kai-Uwe Ricke a Deutsche Telekom új elnöke

MTI
2002.11.14. 13:12
A Deutsche Telekom AG, a legnagyobb európai távközlési vállalat felügyelőbizottsága egyhangúlag a 41 éves Kai-Uwe Rickét bízta meg a konszern vezetésével csütörtökön, november 15-i hatállyal.

Kai-Uwe Ricke Helmut Sihler helyét veszi át. Sihler csak átmenetileg, hat hónapra vállalta a cég vezetését júliusban, amikor az addigi elnök, Ron Sommer távozott a súlyosan eladósodott konszern éléről.

Ricke feladatai közé tartozik, hogy folytassa a Deutsche Telekom konszolidálását, és növekedési kilátásokat dolgozzon ki a vállalat számára - mondta Hans-Dietrich Winkhaus, a Deutsche Telekom felügyelő bizottságának elnöke.

A legutolsó hivatalos adat szerint a Deutsche Telekom 64,2 milliárd eurós adóssággal birkózik, amelyet 2003 végére 50 milliárd euróra akarnak csökkenteni.

Ricke, kinek édesapja is állt már a Deutsche Telekom élén a kilencvenes évek elején, a postáról leválasztott távközlési cég privatizálását és tőzsdei megjelenését készítve elő, a konszern két sikeres üzletágáért felelt eddig az elnökségben: a mobiltelefonos és az internetes üzletért.