Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Mol szerint nem halogatható a gázárszabályozás megoldása

MTI
2002.11.14. 13:29
Nem lehet húzni-halasztani a gázárak rendezését - mondta Mosonyi György, a Mol vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. A vezérigazgató hangsúlyozta: a Mol nagyon jó első háromnegyed évi teljesítményében jelentős szerepet játszott, hogy a gázüzletág tűrhető állapotba került.

A jó piaci teljesítménytől messze van a gázüzletág, de legalább nem kell 100 milliárd forintnyi nagyságrendű veszteséggel számolni. A vezérigazgató hozzátette: reméli, a jelenlegi kormány nem akarja, hogy a Mol végigcsinálja azt a vesszőfutást, amit az előző kormány ideje alatt kellett.

A Mol gázüzletága várhatóan még az idén is veszteséges lesz. Az, hogy az idei első háromnegyedévet pozitívan zárta, több kedvező hatás együttes jelenlétén múlt. Egyrészt a forint erősödése jelentősen csökkentette az importköltségeket, másrészt a világpiacon estek az árak.

Ehhez járult hozzá, hogy a fűtési szezonon kívül a lakosság alig használ gázt, így magasabb átlagáron tudott értékesíteni a Mol. A nagyfogyasztók ugyanis magasabb áron kapják a gázt a lakosságnál.

Ugyanakkor az év hátralévő részében számottevő forint erősödés már nem valószínű, illetve a világpiacon is emelkedő árakkal számol a Mol. Ezen felül pedig megkezdődött a fűtési szezon, ami egyre nagyobb mértékű lakossági felhasználással jár együtt.