Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deutsche Telekom: 24,7 milliárd eurós veszteség

MTI
2002.11.14. 14:44
A Deutsche Telekom gyorsjelentésében közölte: idén az első kilenc hónapban a leírások után számolva 24,7 milliárd eurós nettó vesztesége ért.

A hét elején a német lapok már megszellőztették, hogy a korábbi várakozásoknál jócskán nagyobb lehet a veszteség a különböző befektetések után végrehajtott leírások miatt.

Az óriásvállalat pénzügyi költségek, adók, értékcsökkenési és egyéb leírások nélkül számolt eredménye (EBITDA) 12 milliárd euró lett az egy évvel korábbi 11,3 milliárd és az első féléves 7,8 milliárd euró után.

A társaságcsoport árbevétele 12 százalékkal 39,2 milliárd euróra növekedett az első kilenc hónapban.

A DT adósságállománya 64 milliárd euró, ennek java része a költséges harmadik generációs - UMTS - mobiltelefon szolgáltatási licenszek finanszírozásából jött össze. A csütörtökön közölt tervek szerint az adósságállományt jövőre 49,5-52,3 milliárd euróra csökkentik.

A DT bejelentette azt is, hogy nem tervezi osztalék kifizetését az idei év után.