Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hewlett-Packard volt elnöke lett a WorldCom első embere

MTI
2002.11.15. 14:44
Michael Capellas, aki a napokban adta fel a Hewlett-Packard Co. elnöki címét, lett a csődeljárás alatt álló távközlési óriásvállalat, a WorldCom Inc. elnöke és egyben vezérigazgatója is - jelentette be a társaság.

Capellas feladata az Egyesült Államok második legnagyobb, távolsági hívásokat bonyolító szolgáltatója, az összeomlásáig az internetforgalom egyik legnagyobb alakítójának számító WorldCom megmentése.

A WorldCom csődje az egyik legnagyobb az amerikai történelemben; júliusban az után követően kezdődött a cég romlása, hogy hatalmas könyvelési szabálytalanságokra derült fény: több mint 9 milliárd dollárt kellett átértékelni. A cégnek most mintegy 40 milliárd dollár kötelezettsége van, és a túlélésért küzd.

Capellas a Compaq Computer Corp. vezérigazgatója volt addig, amíg a Hewlett-Packard tavaly fel nem vásárolta a céget, majd az egyesített cég elnöke lett.