Árpád
-2 °C
3 °C

Roll your own!

Index
2002.11.21. 09:21
A Népszabadság szerint felborulhat a hazai dohánypiac, ha a kormány eredeti elképzeléseinek megfelelően csak három százalékkal emeli a vágott dohány jövedéki adóját. A fogyasztó által saját kezűleg sodort cigaretta ugyanis jóval olcsóbb lesz a gyárinál.

A költségvetési törvényjavaslat szerint e termék adója mindössze három százalékkal emelkedik. Ez pedig azt jelenti, hogy a cigaretta és a vágott dohány adóterhelése között jelenleg meglévő hatszoros különbség tovább nő.

A lap szerint elképzelhető, hogy a jövő áprilisban esedékes drasztikus cigarettadrágulás hatására a fogyasztók egy része áttér a kézzel sodrott cigarettára.

A vásárlók már felfedezték maguknak a vágott dohányt, amióta az Európai Unió elvárásainak megfelelően folyamatosan emelkedik a cigaretta adója, a sodorni való dohány piaci részesedése öt százalékra nőtt, ami nagyjából egymilliárd szál cigarettának felel meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?