Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

OECD: szigorú költségvetést és bérpolitikát javasol Magyarországnak

MTI
2002.11.21. 12:19
A nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közép-európai tagjainak költségvetési hiánya nő, és el kell kerülniük a kísértést, hogy kozmetikázással ködösítsék az adatokat az EU-csatlakozáshoz közeledve - írták az OECD szakértői csütörtökön kiadott jelentésükben. Az OECD szerint Magyarországon a gazdasági növekedés idén az erős hazai kereslet segítségével - meghaladja a 3 százalékot, jövőre 4,1 százalékra gyorsul, és 2004-ben 4,0 százalékos lesz.

A szervezet szakértői figyelmeztettek, hogy szigorítani kell a költségvetést, nehogy túlhevüljön a gazdaság, illetve, hogy a pénzügypolitika jobban támogathassa a versenyképességet.

Magyarországon az a kockázat, hogy ha a bérek növekedése nem lassul a termelékenység javulásának ütemére és nem lesz elég gyors a költségvetési konszolidáció, akkor még szigorúbb pénzügypolitikára lesz szükség, amitől tovább rosszabbodhat a versenyképesség és nőhet a folyómérleghiány - írták az elemzők.