Árpád
-2 °C
3 °C

A Boeing további ötezer állást szüntet meg

MTI
2002.11.21. 16:31
Az amerikai Boeing jövőre további ötezer állás megszüntetésére kényszerül, az utasszállító repülőgépek iránti kereslet erőteljes visszaesése miatt.

Alan Mulally, a kereskedelmi repülőgép részleg vezérigazgatója elmondta, hogy a bejelentett csökkentést fele részben úgy érik el, hogy a vállalattól kilépő dolgozók helyére nem vesznek fel újakat.

A Boeing repülőgépgyár az Egyesült Államokat tavaly szeptember 11-én ért terrortámadások óta 30 ezer főt bocsátott el. A konszern a most bejelentett létszámcsökkentés után már csak 60 ezer főt foglalkoztat 2003 végén.

A pénzügyi nehézségekkel küszködő légitársaságok késlekednek átvenni a repülőgépeket. Kevés az új repülőgépekre adott megrendelés is. A Boeing azt is bejelentette, hogy jövői évi tervben 275-285 repülőgép kiszállítása szerepel az idei 380, és a tavalyi 527 után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?