Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az OTP-nek 200 millió eurójába kerülhet a bolgár DSK

Napi Online
2002.11.25. 12:41
Megközelítőleg 200 millió eurós bevétellel számol a DSK Bank 80 százalékának privatizációjá kapcsán a bolgár kormány - jelentette be az illetékes bolgár miniszter. A DSK Bank privatizációjára hivatalosan eddig egyedül az OTP jelentkezett.

A DSK Bulgária második legnagyobb bankja, a minimumárat a kormány a bank 100 millió euróra tehető eszközértékében határozta meg, de a korábbi tapasztalatok alapján ennek duplájára számít. (Korábban a legnagyobb bolgár lakossági pénzintézet értékét a szófiai kormány privatizációs tanácsadója, a J. P. Morgan a 94 millió eurós saját tőke két-két és félszeresére becsülte.) Szófia ezt a minimumáras privatizációs startégiát alkalmazta már a Biochim Bank értékesítésénél is, amelyet a Bank Austria vásárolt meg az eszközérték duplájáért, azaz 82,5 millió euróért.Az első félévben a DSK nettó eredménye 12,5 millió eurót tett ki, ami több mint duplája az egy évvel korábbi profitnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?