Jolán
2 °C
4 °C

Ötmilliós bírság a Matávnak

Napi Online
2002.11.25. 16:51
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt ötmillió forintos bírságot vetett ki a Matáv Rt.-re. A GVH gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanújával korábban eljárást indított a Matáv Rt. ellen.

A mai napon megtartott tárgyaláson a GVH versenytanácsa megállapította, hogy a Matáv Rt. gazdasági erőfölénnyel való visszaélést valósított meg a az internetszolgáltatókkal kötött egyenes és fordított elszámolású szerződésekben és szerződésio ajánlatokban alkalmazott, díjemelésre vonatkozó feltételekkel. Megsértette a versenytörvény azon pontját, miszerint tilos az üzleti kapcsolatokban (szerződésekben) az indokolatlan előny kikötése. A versenytanács a Matáv Rt.-t ötmillió forint bírság megfizetésére kötelelezte, egyben a díjemelésre vonatkozó a szerződésekben kikötött, kifogásolt rendelkezések további alkalmazását megtiltotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?