Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ásványvízzel jelentkezik a magyar piacon a Coca-Cola

MTI
2002.11.26. 17:05
Új piaci területen, az ásványvíz szegmensben is megjelenik a Coca Cola Magyarországon - jelentették be a cég magyar leányvállalatának keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A cég magyarországi kútból származó, természetes, szénsavval dúsított ásványvíz forgalmazását kezdte meg. A társaság Zalaszentgróton több mint kétmilliárd forintos zöldmezős beruházással hozta létre az ásványvíz előállító üzemet.

A Coca Cola azért döntött az ásványvíz előállítás mellett, mivel az alkoholmentes italoknál ez a szegmens dinamikusan nő. Ma Magyarországon évente valamivel több mint 40 liter ásványvizet fogyaszt egy ember. Az ásványvízfogyasztás 1993. óta Magyarországon a hatszorosára emelkedett. A cégnél nem nyilatkoztak a termelés nagyságáról, ám azt közölték, hogy hosszabb távon meghatározó termékké kívánják tenni új ásványvizüket a magyar piacon. A termék már kapható Nyugat-Magyarországon, a jövő év első negyedévének végére pedig már az egész országban terítik.