Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikertelenül zárult a Cesky Telecom privatizációja

MTI
2002.11.27. 12:17
Bohuslav Sobotka cseh pénzügyminiszter szerdán elismerte, hogy nem sikerült a Cesky Telecom magánosítása, ezért az általa vezetett tárca január 30-ig javaslatot terjeszt a kormány elé a távközlési vállalat helyzetének a rendezésére. Sobotka szerint a kormány a Cesky Telecomot még megbízatási idejének letelte előtt privatizálni kívánja.

A Cesky Telecom magánosításával megbízott J. P Morgan tanácsadó cég bejelentette, hogy bizonyos tisztázatlan kérdések miatt lehetetlen a távközlési cég jelenlegi privatizációját befejezni. A Cesky Telecom stratégiai partnere a TelSource konzorcium, amely az eredeti elképzelés szerint az állammal közösen adta volna el a cég részvényeit, végül is nem értett egyet a magánosítás módszerével. A TelSource mindenekelőtt a birtokában lévő 27 százalékos részvénycsomag árával nem volt elégedetett. Sobotka szerint a TelSource ebben a kérdésben nem tudott közös nevezőre jutni a Cesky Telecom iránt érdeklődő Deutsche Bankkal.