Árpád
-2 °C
4 °C

Kötelező felelősségbiztosítás: lejár a határidő

MTI
2002.11.27. 17:21
Legkésőbb december elsején éjfélig kell eljuttatni biztosítójukhoz a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések felmondását azoknak, akik más biztosítót kívánnak választani - hívja fel a figyelmet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Amennyiben a biztosítók 2003. évi tarifatáblázatának függvényében az ügyfél úgy dönt, hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását jövőre új biztosítónál köti meg, az idén érvényes szerződést írásban kell felmondania és ezt a biztosítóhoz legkésőbb december 1. éjfélig el kell juttatnia.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a biztosítási időszak, azaz a naptári év fordulójával lehet felmondani. A felmondással a biztosítás 2002. december 31.-én 24 órakor megszűnik. Ezért - még 2002. decemberében - feltétlenül gondoskodni kell az új, 2003. évre szóló gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés megkötéséről az újonnan választott biztosítónál. A PSZÁF figyelmeztet: az új biztosítás megkötésekor a korábban megszerzett kedvezmények érvényesítéséhez az előző biztosítótól beszerzett bonus-malus igazolás szükséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?