Aliz
6 °C
14 °C

Egyre többen vásárolnak bankkártyával

2002.11.28. 15:27
A hipermarketek vásárlói 100-ból 23 forintot bankkártyával fizetnek, és átlagosan minden nyolcadik vevő nem készpénzzel egyenlíti ki a számlát - derül ki a GfK Piackutató Intézet tanulmányából. A GfK felmérései szerint egyre nő a bankkártyás vásárlások aránya a napi fogyasztási cikkek piacán: az idén az első félévben minden 100 forintból 6-ot kártyával egyenlítettek ki a pénztáraknál, míg két évvel korábban csak 4 forintot. Ugyanakkor a vásárlások számát tekintve még nincs változás: átlagosan minden századik alkalommal használják a vevők a kártyát, csakúgy, mint tavaly és tavalyelőtt az első félévben.

A bolttípusokat vizsgálva a GfK megállapítja: a hipermarketek forgalmának közel negyedét, átlagosan 23 százalékát a bankon keresztüli vásárlások adják. A készpénz aránya ebben az üzlettípusban már csak 74 százalék volt 2002 első félévében. Szupermarketekben a forgalomból átlagosan 6, drogériákban 5, diszkontokban és C+C áruházakban 3-3, a lánchoz tartozó kis boltokban pedig 1 százalékot tett ki a kártyás fizetés az idei év első hat hónapjában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?