Valér
-1 °C
0 °C

A MobilCom eladja internetszolgáltatóját

MTI
2002.11.29. 16:25
A német MobilCom mobiltelefon szolgáltató eladja Freenet internet szolgáltató leányvállalatát adósságainak a rendezéséhez szükséges összeg előteremtése érdekében. Valószínűleg ugyanerre a sorsra jut majd a már kiépített UMTS hálózati infrastruktúra is.

A MobilCom 76 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Freenetben. A pakett értékesítése részben vagy egészben tőzsdei kibocsátás útján történik majd, de a MobilCom nem zárkózik el szakmai befektetőnek történő értékesítéstől sem.

A már kiépített UMTS infrastruktúra eladására 2003 elején kerülhet sor. Az árról még nem alakultak ki konkrét elképzelések, mivel sok múlik azon is, hogy a rendszer hogyan illeszkedik a potenciális vásárló már meglévő rendszerébe.

Egyes értesülések szerint a MobilCom 480 millió eurós bevételre számít. Ennek azonban 90 százaléka a France Télécomot illeti majd. A lehetséges érdeklődök között az E-Plus, a T-Mobile és az O2 neve merült fel.

A MobilCom az elkövetkező hónapokban 112 millió eurós likviditási hitelhez jut a megmentésében résztvevő bankoktól. Szeptemberben a Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) már nyújtott egy 50 millió eurós áthidaló hitelt a számára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!