Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Romlottak a tőzsdei cégek eredménykilátásai

Napi Online
2002.12.02. 09:53
Többnyire lefelé mozdultak el a tőzsdei társaságok eredményeire vonatkozó várakozások a harmadik negyedéves gyorsjelentések napvilágra hozatala után. A Molnál valószínűleg a vezetésnek a negyedik negyedévre vonatkozó szerényebb jóslata késztette óvatosságra az elemzőket, az idei nyereséget most 9 százalékkal alacsonyabbra várják, mint egy hónappal ezelőtt. A Matáv eredményére vonatkozó konszenzus ugyanakkor egymilliárd forintot alig meghaladó mértékben csökkent.

Vannak persze pozitív változások is, a várakozásoknál jobb negyedévről beszámoló Richter várt nyeresége 4 százalékkal emelkedett, a Démásznál ugyanez a változás közel 8 százalékra rúg. Érdekes, hogy a profitokra vonatkozó előrejelzések változása nem tükröződött ezúttal a részvények megítélésében is. Gyakorlatilag az összes blue chipre igaz, hogy több elemző ajánlja vételre, mint egy hónappal korábban, romlani viszont csak azon társaságok ajánlása romlott, amelyek megdöbbentően rossz harmadik negyedévet produkáltak.