Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

T-Online-pakettet ad el a Deutsche Telekom

Napi Online
2002.12.02. 11:37
A Deutsche Telekom mintegy 738 millió euró értékű részesedést ad el a hozzá tartozó internet-szolgáltatóból T-Online International AG-ból, az értékesítésből befolyó bevételt pedig adósságcsökkentésre fordítja - írja a Bloomberg.

A részvények eladását a Dresdner Bank és a Goldman Sachs Group szervezi, az intézményi befektetőknek 120 millió T-Online-részvényt ajánlanak fel. A DT szerint a lépés nyomán szélesedik a T-Online részvényesi bázisa, illetve nő a likviditás, emellett az anyacég adósságcsökkentő terveibe is jól illeszkedik.

A DT először 2000 áprilisában vált meg T-Online-papíroktól, 27 eurós árfolyamon. Azóta a részvényárfolyam mintegy 80 százalékot zuhant, a pénteki záróár 6,15 euró volt.A most értékesítendő papírokból 20 milliót túljegyzés esetére tartalékolnak, a 100 millió részvény eladása után a DT részesedése 73,5 százalékra csökken, miközben a közkézhányad 10,4 százalékról 18,6 százalékra nő. A DT közlése szerint a következő 90 napban nem ad el több T-Online-részvényt, s a jelenlegi adósságcsökkentési program szerint nem tervez további értékesítést, s nem csökkenti részesedését 51 százalék alá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!