Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

T-Online-pakettet ad el a Deutsche Telekom

Napi Online
2002.12.02. 11:37
A Deutsche Telekom mintegy 738 millió euró értékű részesedést ad el a hozzá tartozó internet-szolgáltatóból T-Online International AG-ból, az értékesítésből befolyó bevételt pedig adósságcsökkentésre fordítja - írja a Bloomberg.

A részvények eladását a Dresdner Bank és a Goldman Sachs Group szervezi, az intézményi befektetőknek 120 millió T-Online-részvényt ajánlanak fel. A DT szerint a lépés nyomán szélesedik a T-Online részvényesi bázisa, illetve nő a likviditás, emellett az anyacég adósságcsökkentő terveibe is jól illeszkedik.

A DT először 2000 áprilisában vált meg T-Online-papíroktól, 27 eurós árfolyamon. Azóta a részvényárfolyam mintegy 80 százalékot zuhant, a pénteki záróár 6,15 euró volt.A most értékesítendő papírokból 20 milliót túljegyzés esetére tartalékolnak, a 100 millió részvény eladása után a DT részesedése 73,5 százalékra csökken, miközben a közkézhányad 10,4 százalékról 18,6 százalékra nő. A DT közlése szerint a következő 90 napban nem ad el több T-Online-részvényt, s a jelenlegi adósságcsökkentési program szerint nem tervez további értékesítést, s nem csökkenti részesedését 51 százalék alá.