Judit
3 °C
7 °C

3,4 százalékkal emelkedett a hazai GDP a harmadik negyedévben

MTI
2002.12.03. 12:19
A bruttó hazai termék (GDP) 2002 harmadik negyedévében 3,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján. Az idén az első háromnegyedévben a GDP 3,2 százalékkal nőtt a tavaly első kilenc havi szinthez képest. Az elemzők a harmadik negyedévre 3,33-3,4 százalék körüli növekedést vártak.

A GDP 2002 második negyedévében 3,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Tavaly a harmadik negyedévben az éves gazdasági növekedés 3,7 százalék volt. A KSH közlése szerint a bruttó hozzáadott érték volumene a szolgáltató ágazatokban továbbra is nőtt, a mezőgazdaságban kis mértékben csökkent, az iparban pedig enyhén emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A részletesebb és pontosított GDP-adatokat a statisztikai hivatal december 20-án közli.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?