Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prágai tüntetés trágyával és tojással

Napi Online
2002.12.04. 12:15
Trágya, krumpli, alma, kukorica. Mindez nem egy agrárkiállításon látható, hanem a prágai mezőgazdasági minisztérium bejárata előtt, ahová a feldühödött cseh gazdák hordták, így is tiltakozva az EU által az új tagok agrártermelőinek ígért támogatások alacsony szintje ellen. A tüntetők tojásokkal is megdobálták a minisztérium épületét, hála egy adakozó kedvű morvaországi gazdának, aki hangsúlyozottan ajándékként osztogatta azokat.

A CTK hírügynökség szerint a cseh fővárosban mintegy hétezer gazda tüntet az ellen, hogy az Európai Unió javaslata értelmében az újonnan csatlakozó országok eleinte az EU-beli termelőknek járó agrártámogatás mindössze negyedét kapnák, s csak 2013-ig emelnék a szubvenciókat 100 százalékra. A csehországi protestálók a belépéstől kezdve igényt tartanak a teljes támogatásra, s azt is el akarják érni, hogy a kormány növelje az idei agrárválság enyhítését célzó segélyek összegét.