Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elkapkodták az evanyomtatványokat

Napi Online
2002.12.05. 10:39
Több megyében elfogytak az eva-adatbejelentő nyomtatványok - értesült a Népszabadság. Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Vas megyében jelent problémát az evára áttérni szándékozó vállalkozók számára készített nyomtatványok hiánya a postákon és a nyomtatványboltokban.

A feltételeknek megfelelő vállalkozók december 20-ig jelezhetik szándékukat az APEH-nél. A hivatalos helyeken kapható formanyomtatványok iránt annak ellenére óriási az érdeklődés, hogy azok az internetről is letölthetők (egyébként már több mint negyvenezren töltötték le azokat). Sokan érdeklődnek az eva-feltételek felől az adóhivatal zöldszámán is, amely szintén túlterhelt. December 20. körül óriási sorok alakulhatnak ki az adóhivatalokban, hiszen a legtöbben vélhetően ekkor jelentkeznek majd az evára.

Jó tudni, hogy a nyomtatványokat postai úton is el lehet juttatni az illetékes APEH-irodába. A két példányban kitöltött, aláírt adatbejelentő lapokat legkésőbb december 20-ai dátummal kell postára adni. A bizonyíthatóan későn jelentkezőket a hivatal azonnal elutasítja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!