Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mol: gáz Pakisztánban

Napi Online
2002.12.11. 10:00
A Mol Rt. bejelentette, hogy a részvételével alakult konzorcium ígéretes gázlelőhelyre bukkant Észak-Pakisztánban. A Mol 1999 óta kutat szénhidrogén után a pakisztáni Tal Blokkban egy konzorcium operatoraként, három másik pakisztáni társaság, az OGDCL, PPL és POL részvételével; a magyar társaságnak 10 százalékos részesedése van a konzorciumban.

A közlemény szerint a 2000. évben végzett szeizmikus mérések értelmezése ígéretes geológiai szerkezetet eredményezett, ezért az idén a konzorcium kutatófúrás lemélyítése mellett döntött. Mivel a fúrás jelentős földgázbeáramlást eredményezett, ezért döntés született három ígéretes réteg kivizsgálásáról: ezek a kútvizsgálatok folyamatban vannak, két tesztet már el is végzett a konzorcium. A harmadik szakasz tesztelésére a közeljövőben kerül sor, a konzorcium a kútvizsgálatok után fog dönteni a további lépésekről.