Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az egyéni befektetők szerint kevesebbet ér a Forrás

Napi Online
2002.12.11. 17:36
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) szerint mintegy 1,5 milliárd forinttal, azaz 25 százalékkal ér kevesebbet a Forrás Rt.-be apportálandó részvénycsomag, mint az ÁPV Rt. által korábban meghatározott 6,15 milliárd forintos érték.

A szervezet által felkért szakértő piaci alapú értékelést alkalmazott, ez alapján a tőzsdei részvények értéke alig több mint 4 milliárd forint. "Feltehetően a szakértő által használt számítási módszer megegyezett az ÁPV Rt. által alkalmazottal, amiből következik, hogy az állam 2,1 milliárd forintra értékelte a cukorgyári pakettet. Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke viszont úgy vélte, a Mátracukor Rt., a Szerencsi Cukorgyár Rt. és a Szolnoki Cukorgyár Rt. kisebbségi részvénycsomagja alig ér többet 600 millió forintnál.